Christmas bundts

Christmas bundts

I like big bundts and i cannot lie.. Lieve mensen, het aftellen is weer begonnen: Kerst. Het per-fecte excuus om gewoon lekker laat je bed uit te komen. DE dagen waarop de klok er al helemaal niet toe doet. Dus hoppa, omdraaien dat ding.

Dagen waarop je lekker mag zondigen. Ehm, net als andere dagen natuurlijk, hallo. Met als pronkstuk de mini bundts natuurlijk (what else). Je denkt namelijk toch niet dat je die kan passeren op tafel? Kijk nou zelf, deze feestelijke bundts kunnen toch heel goed op een tafel vol andere goeds!

What’s in it:

  • 350 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 130 gram boter op kamertemperatuur

Ingrediënten voor glazuur:

  • 100 gram poedersuiker (ongeveer 10 eetlepels)
  • 1 eetlepel vloeistof

What to do:

Vet de mini tulbandvormpjes in met boter en verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Zeef en meng de bloem met bakpoeder, cacaopoeder en een klein snufje zout. Vul een kleine pan met een laagje water en zet hier een passende kom erop. Breek de chocolade in stukken en voeg deze toe aan de kom en smelt zo langzaam de chocolade.

Meng de eieren, suiker en boter met een elektrische mixer tot het een glad en luchtig mengsel is geworden. Dit zal een paar minuten duren. Meng er de gesmolten chocolade doorheen en roer dan met een siliconen spatel het bloemmengsel voorzichtig er doorheen. 

Het vullen van de tulbandvormpjes gaat het makkelijkste door het cakebeslag in een spuitzak te doen. Vul de vormpjes voor 3/4e omdat deze omhoog zullen komen tijdens het bakken. Bak de mini tulbandcakejes in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de oven. Controleer met een houten prikker: als de prikker er schoon uitkomt zijn de cakejes gaar. Laat enkele minuten afkoelen en haal ze dan uit de vormpjes.

 

Instructies voor het glazuur:

  1. Zeef de poedersuiker.
  2. Meng de poedersuiker met de vloeistof en je glazuur is klaar! Het moet een dikke stroopachtige vloeistof worden, die glanst.
  3. Als je glazuur te dun is, voeg je meer poedersuiker toe. Als je glazuur te dik is, voeg je meer vloeistof toe.
  4. Vloeistof kan gewoon water zijn, maar je kunt ook melk gebruiken, citroensap (of een mix van water en citroensap), of drankjes zoals sinaasappelsap of limonade! Je kunt er ook een kleurtje aan geven door fruitsappen te gebruiken.

And voila!

Terug naar blog