Donuts met rosé wijn.. Beter wordt het niet!

Donuts met rosé wijn.. Beter wordt het niet!

Geluk zit hem in de kleine dingen, zo wordt weleens gezegd (nou vooruit, misschien zeg ik dit simpelweg om aan mijn rosé-quotum te voldoen #knipoog), maar wie zijn tanden in deze gouden knapperds zet, snapt opeens waar die gelukzalige uitspraak vandaan komt. Deze rosé-donut streelt de smaakpapil van EL-KE donutliefhebber en zou daarom hoog op de eet-bucketlist van elke donutliefhebber moeten staan.

What's in it:

  • 100 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 100 gr. bloem
  • 1 tl. bakpoeder
  • 2 eetl. melk

Ingrediënten voor het glazuur:

  • 2 kopjes bloemsuiker
  • 3 eetlepels roséwijn
  • 2 eetlepels melk
  • decoraties (golden sparkles doen het altijd goed)
  • 6 donuts (natuur)

Neem een grote kom en meng de suiker, wijn en melk. Voeg een druppeltje rode kleurstof toe voor een roze kleur (indien je dit wenst).

Hoe maak je ze?

  • Mix in de beslagkom de eieren samen met de kristalsuiker en de vanillesuiker lekker romig, tot een lichtgeel mengsel.
  • Giet de zonnebloemolie er dan bij en mix dit nog even door het beslag heen.
  • Mix de bakpoeder samen met de bloem, voeg dit geheel toe in de kom en mix samen totdat de droge ingrediënten zijn opgenomen in het beslag.
  • Giet de melk er dan bij en mix het voorzichtig nog even samen tot een vloeibaar beslag.
  • Ga met de spatel nog even lang de zijkanten van de kom en roer nog even door het beslag heen.
  • Vet het donut bakblik in met een laagje olie.
  • Vul een diepvrieszak of een spuitzak met het beslag en spuit voorzichtig het beslag in de vormpjes.
  • Bak de donuts in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20 minuten mooi goudbruin. Wanneer de donuts gaar zijn verwijder je ze uit de vorm en laat je de donuts geheel afkoelen.

 

Dompel de donuts onder in dit mengsel en voeg indien gewenst decoraties toe. Bon appetit!

Heb je geen zin of tijd om het donut-deeg zelf te maken? Ik heb de oplossing! Maak enkel het glazuur en voeg dit toe aan natuurdonuts van de bakker. Win-win!

Dit recept combineert het plezier van aperitieven met de smaak van de zomer. Sante!

Terug naar blog